ANTARCTICA – expeditie inedita cu cortul, 12 zile, de la 6550 euro

ANTARCTICA – expeditie inedita cu cortul, 12 zile, de la 6550 euro

PERIOADA: 9-20 martie 2020

(exista si alte date de plecare, intreaba-ne pe mail)

Locul de imbarcare pe nava cu care se pleaca in expeditie: USHUAIA

Locul de debarcare: USHUAIA

Va rugam tineti cont de zilele necesare zborului, pentru a ajunge in aceasta data la destinatie. Va rugam sa ne contactati pentru a stabili impreuna zborurile necesare si eventual o prelungire a vacantei dumneavoastra in Argentina.

Pret in functie de tipul de cazare pe nava :

 • Quadruple Porthole €6550 (1 loc cabina interna cu 4 paturi suprapuse) sau cabina completa 4 locuri 26200 euro
 • Triple Porthole (3 paturi din care 2 suprapuse) €7400
 • Twin Porthole deck 4 (cabina cu 2 paturi) €8100/pat sau cabina single €13770
 • Twin Porthole deck 3 (cabina cu 2 paturi) €8100/pat
 • Twin Window (dubla cu fereastra) €8400/pat
 • Twin Deluxe €8950
 • Superior €16405 single sau cabina completa 2 locuri €19300
 • Exista si variante pentru camere single sau double, va rugam sa ne solicitati oferta pe email

NOU! ITI OFERIM O REDUCERE DE 200 EURO LA FIECARE PERSOANA ADUSA IN GRUP !!

butonxx

vv

Croaziera in Peninsula Antarctica – Basecamp Ortelius

“Basecamp” inseamna un loc de campare temporar de unde se pleaca in diferite activitati optionale in Antarctica. Nava va stationa 2-3 zile la locul specificat pentru a inlesni pasagerilor accesul la diferite activitati.

Un itinerariu pornind de la Basecamp este ilustrat mai jos. Acest itinerariu este cu titlu informativ, programul urmand sa varieze in functie de conditiile meteo la fata locului, de grosimea ghetii si de oportunitatile de a studia animalele si pasarile. Itinerariul final va fi stabilit de liderul expeditiei. Toate activitatile in cadrul Basecamp sunt incluse in pret.

Cruise route

ZIUA 1

Imbarcare pe nava in Ushuaia

Dupamasa se realizeaza imbarcarea pe nava in Ushuaia, Tara de Foc, Argentina.  Se incepe navigatia prin Canalul Beagle.

ZILELE 2-3

Zile de navigatie prin DAKE PASSAGE 

In aceasta zona se pot observa multe specii de pasari printre care: albatrosi calatori, albatrosi cu capul gri, Cape Petrel, Southern Fulmar, Wilson’s Storm Petrels, Blue Petrel si Antarctic Petrels. In apropiere de South Shetland Islands, se pot observa primele iceberg-uri.

ZILELE 4-9

Antarctica

Navigam direct in Antarctica trecand pe langa insulele Melchior islands si canalul Schollaert,printre insulele Brabant si Anvers. Trecem prin canalul Neumayer unde va fi pozitionata nava pentru a inlesni activitatile la mal, in base camp. Apele calme si protejate din jurul insulei Wiencke vor deveni terenul nostru de joaca. In acest peisaj oceanic si alpin exista nenumarate oportunitati pentru plimbari pe jos, cu kayakul sau cu zodiacul. Cei care vor opta pentru trekking vor putea folosi papuci pentru zapada in excursiile efectuate pe malul apei. Cei care vor opta pentru mersul pe munte vor putea admira peisajele de pe muntii inzapeziti din zona.  Trekkingul si urcatul pe munti pot fi efectuate numai in conditii de vreme favorabila. Nava va ramane ancorata pret de 2 nopti in aceasta zona. Puteti dormi in corturi special amenajate.  Veti vizita vechea statiune de cercetare englezeasca transformata acum in muzeu si oficiu postal, la Port Lockroy pe insula Goudier. In apropiere de Port Lockroy, la Jougla Point se va organiza o expeditie pentru a vedea pinguinii Gentoo si Blue-eyed Shags. Von cauta si focile leopard, focile mancatoare de crabi si balenele. Daca vremea permite se va naviga prin minunatul canal Lemaire catre insulele Booth, Pléneau si Petermann unde traiesc pinguinii Adélie si Blue-eyed Shags. In aceasta zona sunt mari sanse sa vedem balene cu cocoasa si alte specii de balene. In functie de conditiile vremii vom alege alt loc de campare. Din noul loc de campare se va putea face kayaking, plimbari pe ghetar sau urcat pe munti. In Neko Harbour vom avea oportunitatea sa punem piciorul pe CONTINENTUL ANTARCTICA intr-un peisaj care taie rasuflarea, vegheati de un ghetar enorm. Tot de aici puteti sa optati pentru croaziere cu zodiacul printre gheturi, plimbari pe jos si aventuri cu kayakul. Impartiti in grupuri mici puteti urca pe ghetar. Vom petrece noaptea in Paradise Bay la corturi. Dimineata devreme strangem corturile si ne imbarcam pe nava. Incepem navigatia catre insulele Melchior prin Drake Passage.

ZILELE 10-11

Navigatie catre Ushuaia

In timpul navigatiei vom avea privilegiul de a urmari viata pasarilor din zona si vom traversa din nou Drake Passage.

ZIUA 12

Debarcare in Ushuaia

Ajungem dimineata la Ushuaia, primim micul dejun la bord si efectuam procedurile de debarcare

butonxx

cc

PRETUL INCLUDE:

 • Voiaj la bordul navei conform itinerariului
 • Toate mesele pe durata excursiei, apa, ceai si cafea
 • Toate excursiile la mal efectuate cu zodiacul
 • Program de explicatii stiintifice sustinute de naturalisti si membri ai expeditiei cu experienta in domeniu
 • Drept de folosinta gratuita a cizmelor de cauciuc si a rachetelor de zapada
 • Transferul bagajelor de la punctul de intalnire pana la nava in ziua imbarcarii la Ushuaia
 • Transfer de grup (la cerere) de la nava catre aeroportul din Ushuaia (imediat dupa debarcare)
 • Toate taxele portuare
 • Materiale tiparite referitoare la excursie
 • Toate activitatile pe durata Base Camp-urilor (camping, corturi, kayaking, trekking, urcat pe ghetar, foto-workshop) si toate activitatile cu zodiacul

PRETUL NU INCLUDE

 • Biletele de avion pana la Ushuaia si de la Ushuaia spre casa
 • Cazarile la Ushuaia inainte de imbarcare si dupa debarcare
 • Viza si taxe guvernamentale
 • Alte mese decat cele incluse in program
 • Asigurare de sanatate, de viata si de bagaje (acestea sunt obligatorii)
 • Taxe pentru bagaje in exces sau atipice, taxe de spalatorie haine, bauturi alcoolice, telecomunicatii
 • Bacsisul pentru personalul navei (va vor fi date indicatii la bordul navei)

ACTIVITATI OPTIONALE 

Camping – GRATUIT

Kayaking – GRATUIT

Mountaineering (urcat pe munte si ghetar)- GRATUIT

Photo Workshop – GRATUIT

Snowshoeing (plimbare cu rachete de zapada) – GRATUIT

c

Basecamp Ortelius 

Exista atatea activiati ce se pot efectua in regiunile polare incat nu ne-ar ajunge spatiul sa vi le descriem pe toate. Se poate face trekking pe munti, plimbari pe malul oceanului pentru a observa animalele si pasarile din zona, plimbari cu papucii de zapada in cautarea locului panoramic perfect pentru cele mai tari fotografii. Se pot efectua plimbari in interiorul continentului unde va puteti imprieteni cu pinguinii si focile. Se pot efectua plimbari cu kayakul si zodiacul. Se poate campa sub minunatul cer antarctic. Sa nu uitam de observarea balenelor si cate si mai cate. Pentru a realiza toate aceste activitati a fost creat acest minunat basecamp. Iata, in imaginea de mai jos, cum se vor desfasura aceste activitati:

01dbaf5230d1360c8586fefec4d0c1daa14a4651

NOTA: daca doriti activitati mai putin solicitante fizic, puteti opta pentru plimbarile cu zodiacul sau trekkinguri usoare sau moderate cu scopul de a urmari viata salbatica din regiune.

 

x

 

COD VESTIMENTAR

Luati cu dumneavoastra haine lejere, calduroase  si confortabile. retineti faptul ca veti petrece mult timp pe punte pentru a admira viata salbatica iar puntea poate fi alunecoasa. Luati cu dumneavoastra cizme sau bocanci care nu aluneca si sunt rezistenti la umezeala.  Luati cu dumneavoastra echipament adecvat unei deplasari la Polul Sud, haine groase, impermeabile si rezistente la vant. Atentie la pantaloni! Deplasarile cu zodiacul si kayakul pot fi foarte umede, luati cu dumneavoastra pantaloni grosi si impermeabili. La Ushuaia exista magazine specializate pe inchirierea unui astfel de echipament in cazul in care nu doriti sa il cumparati personal. Asigurati-va macar o zi pentru o plimbare prin Ushuaia in cautare de echipament adecvat.

MONEDA

Bauturile de la bar si suvenirurile vor fi platite suplimentar, ele vor fi trecute pe factura corespunzatoare cabinei dumneavoastra. In ultima zi veti plati factura aferenta. Se poate plati cu credit card (Visa sau MasterCard) sau cash (Euro sau Dolar). Nu se accepta cecurile. Moneda standard la bordul navei este EURO. Alte monede pot fi acceptate conform ratei de schimb valutar agereate de nava.

ELECTRICITATE

La bordul navei veti gasi 220v, 60Hz cu dispozitive dupa standardul European cu prize rotunde normale. este posibil sa aveti nevoie de convertor 220v/110v.

BACSISUL

Este normal ca la sfarsitul unei astfel de calatorii sa se ofere un bacsis personalului care a avut grija de dumneavoastra. Se recomanda 8 – 10 euro pe zi preferabil cash. Bacsisul se ofera ca suma totala in ultima zi de excursie.

FUMATUL

La bordul navei fumatul este interzis. Exista un loc special amenajat, contactati personalul pentru detalii.

CONDITIA FIZICA

Inainte de a va aventura intr-o astfel de expeditie trebuie sa fiti siguri ca starea dumneavoastra de sanatate este buna si ca puteti parcurge pe jos mai multi kilometri in fiecare zi. Daca credeti ca activitatile din basecamp sunt prea solicitante pentru dumneavoastra, puteti ramane pe nava.  Terenul pe care ne deplasam poate fi alunecos si dificil. Veti calatori intr-o zona indepartata si pustie unde nu se pot gasi cu usurinta medicamente si tratament de specialitate. Luati cu dumneavoastra toate medicamentele de care aveti nevoie.

CONDITII DE ANULARE

a) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 70% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 60-30 zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 30-0 zile înainte de data plecării.

REGULI PRIVIND TRASEUL

Intentionam sa respectam itinerariul zilnic. In cazul in care se va ivi o situatie neprevazuta, este posibil sa facem mici schimbari. Datorita regiunilor vizitate si al vremii, calatoria poate sa fie imprevizibila uneori. Orice interval orar mentionat este aproximativ si poate varia in functie de circumstantele locale.

TRANSPORT

La fata locului ne vom deplasa cu nava, kayak, zodiac, sau vom merge pe jos pe teren accidentat.

ALTE OBSERVATII:

Insotitorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Agentia nu este responsabila  pentru eventualele modificari ale taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de terti ( companie de aviatie, respectiv autoritatile locale). Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene care opereaza zborul. Daca atunci cand ajungeti la destinatie, dupa ce ati trecut mai intai pe la ghiseul „Control pasapoarte”, ati remarcat faptul ca bagajul care trebuie recuperat din locul special amenajat lipseste, va rugam sa nu parasiti aeroportul, ci sa depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Cazarile se fac in camere de tipul celor mentionate in program

Agentia nu este raspunzatoare pentru conditiile oferite denava. Distributia camerelor se face de catre receptia navei iar eventualele problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de turist direct la receptie.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Despre nava

Nava Ortelius are cele mai inalte calificari in domaniul ice-class  (UL1 echivalent cu 1A), de aceea este perfecta pentru navigatia pe gheata. Nava poate purta 116 pasageri amatori de aventuri inedite. Nava are la bord 22 de membri ai echipajului, cu inalta calificare internationala, 19 angajati ca personal hotelier, 8 expedition staff, 1 expedition leader, 1 asistent, 1 doctor si 6 ghizi specializati pe astfel de destinatii.

butonxx

CONTACT DE URGENTA

Reprezentarea diplomatica si consulara a Romaniei Argentina:

Adresa: Calle Arroyo 962-970, C1007AAD, Buenos Aires, Argentina

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +54 11 4322 8656

Telefon de urgență: +54 9 11 5914 2116 (telefon mobil consul)

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center(informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

PLA32-20

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.