v

CERCUL POLAR DE NORD-Ski extrem si navigatie, 8 zile, de la 2650 euro

CERCUL POAR DE NORD-Ski extrem si navigatie, 8 zile, de la 2650 euro

PERIOADA EXCURSIEI: 22-29 MAI 2020

PRETURI

Triple Private Porthole (cabina interna cu 3 paturi suprapuse) €2650/pat

Twin Private Inside €2800/pat

Twin Private Porthole  (cabina interna cu 2 paturi) €3250/pat

Se ofera reduceri pentru achizitionarea unei cabine complete

Port de imbarcare: Longyearbyen (Svalbard-Norvegia)

Port de debarcare: Longyearbyen

NOU! ITI OFERIM O REDUCERE DE 100 EURO PENTRU FIECARE PERSOANA ADUSA IN GRUP !

x

Croaziera catre piscurile alpine de de la Spitsbergen – Ski & Sail. Aceasta expeditie va fi realizata cu ajutorul unei nave-spargator de gheata cu 3 catarge. Veti avea posibilitatea sa urcati pe munti inzapeziti si neatinsi de om iar apoi sa schiati pe ei pe partii nemarcate si neamenajate. Aceasta tura de ski extrem este destinata numai schiorilor cu experienta. O zi normala intr-o astfel de aventura incepe cu urcarea pe munti cu altitudine de 700-850 m si apoi ski extrem la vale.

butonxx

v

Ski Mountaineering

Te-ai saturat sa schiezi pe partii normale si vrei o aventura iesita din comun?! Aici este locul tau! Vino cu noi in locuri pe unde nu a mai ajuns nimeni si vei avea ce sa povestesti nepotilor langa gura sobei ! In afara de inedita aventura vei avea privilegiul sa descoperi viata salbatica de langa Cercul Polar de Nord. Grupul de schiori pasionati va fi condus de ghizi montani cu experienta si calificare internationala. Daca nu esti schior chiar asa de bun poti participa la expeditiile cu papuci de zapada. Vei putea urca muntii si apoi ii vei cobora pe jos. Experienta merita tot efortul!

Iata traseul pe care vei naviga:

Cruise route

PROGRAM ZILELE 1-8

Varfurile alpine de la Spitsbergen – Ski & Sail

Acest program de Ski & Sail este destinat schiorilor cu experienta pe teren accidentat. Nu exista o ruta standard, traseele fiind stabilite la fata locului de catre ghizi, in functie de conditiile meteo si de starea oceanului. Deciziile se vor lua astfel incat sa nu fie pusa in pericol viata si sanatatea turistilor de la bord. Harta aventurilor va fi stabilita in urmatoarele regiuni: Kongsfjorden, Isfjord si Prins Karls Forland. pentru alegerea destinatiei zilnice se vor lua in considerare: starea zapezii si posibilitati de avalansa, prezenta ursilor polari, starea ghetii de pe ocean si multi alti factori. Schiorii trebuie sa isi aduca propriul echipament.

ZIUA 1- Cea mai mare insula

Ajungi la Longyearbyen, centrul administrativ al lui Spitsbergen, cea mai mare insula a arhipelagului Svalbard. Plimbare prin acest orasel minier unde vai vizita bisericuta si micul muzeu local. Seara incepem navigatia spre  Isfjorden unde vei putea vedea primele balene. Ajungem la  Trygghamna, centrul vanatorii de balene.

ZIUA 2: Vulpi, pasari si reni

De la Trygghamna ne aventuram pe jos catre Alkhornet, un deal unde se aduna imense colonii de pasari. La baza dealului vei admira vulpi polare dar si turme de reni salbatici

ZILELE 3 – 4: Cea mai nordica comunitate de pe planeta

Ne indreptam spre Kongsfjorden si Krossfjorden. Partiile inzapezite iti apar la orizont. Zilele astea sunt cele mai aventuroase pentru ca vei putea sa te plimbi cu rachete de zapada in picioare, si sa vizitezi locuri interesante cum ar fi: Ny London, locul unde candva se afla o cariera de marmura si Ny Ålesund, cea mai nordica comunitate de pe planeta. ajungem si la Krossfjorden iar de aici vedem daca putem skia pe partii nemarcate prin peisaje desprinse din cartile cu povesti.

ZIUA 5: In cautarea Narvalului si a focilor

O luam spre sud spre insula principala din Spitsbergen, catre Prins Karls Forland in cautarea “Unicornului de Mare”, magnificul Narval

ZILELE 6 – 7: Tundra si muntii inalti

Ne indreptam spre Isfjorden si Ymerbukta, cu posibilitatea de a debarca si a porni in aventuri la mal, daca vremea permite.  Vei descoperi magnifica tundra cu fauna si formatiunile geologice specifice. Ceva mai incolo langa Ekmanfjorden, vei avea din nou posibilitatea sa haladuiesti prin magnificul peisaj. In Gipsvika te vei intalni cu dealurile Templet unde exista roci sedimentare cu o vechime de  290 milioane de ani.

ZIUA 8: Returul

Debarcam la Longyearbyen si ne pregatim de alte aventuri saltarete.

xx

Ce este inclus in pret:

 • Voiaj la bordul navei indicate
 • Toate mesele de la bordul navei, cafea si ceai
 • Toate excursiile la mal cu zodiacul
 • Program de prezentare a vietii salbatice sustinut de naturalisti si membri cu experienta ai echipajului
 • Folosire gratuita a papucilor de zapada si plimbari pe munti
 • Transfer de bagaje intre aeroport, hotel si nava numai din localitatea Longyearbyen.
 • Toate taxele portuare
 • Taxele AECO si guvernamentale

Pretul nu include:

 • Biletele de avion spre si dinspre Longyearbyen
 • Cazare in Longyearbyen inainte si dupa croaziera
 • Viza
 • Taxe guvernamentale legate de intrarea dumneavoastra in tara
 • Mesele de la tarm
 • Asigurare de calatorie, de viata si de bagaje (acestea sunt obligatorii)
 • Eventuale taxe pentru exces de bagaje si bagaje atipice
 • Spalatorie, bauturi alcoolice de la bar, telecomunicatii
 • Bacsisul pentru personalul navei (veti fi instruiti la bordul navei)
 • Ski Mountaineering – schiatul extrem este optional, pret 480 euro doar la cerere

butonxx

NOTA: Tote activitatile din exteriorul navei: plimbari cu zodiacul, ski extrem, mountaneering si plimbarile cu papuci de zapada se efectueaza pe riscul dumneavoastra. Agentia de turism Vikingul Saltaret nu este responsabila pentru nici un fel de posibile daune cum ar fi: raniri, accidentari, distrugerea echipamentului, moarte. Turistul se angajeaza sa nu solicite daune sau rambursari pentru zilele in care, datorita conditiilor meteo, a prezentei ursilor polari sau a starii ghetii, nu se poate schia sau iesi la mal.

Cate ceva despre Ski Mountaineering

Dupa cum va spuneam, acest tip de aventuri sunt destinate schiorilor cu experienta. Uneori partiile pot avea o inclinatie de 35°. Veti fi impartiti in grupuri de maxim 8 schiori si veti fi insotiti de un ghid specializat si certificat la nivel international. Zilnic se va merge la mal, daca gheata permite. Plimbarile vor dura intre 3-6 ore in zone total neatinse de om. Veti avea posibilitatea sa studiati viata salbatica, vegetatia, geografia si istoria locului.Vi se va solicita o adeverinta medicala care sa certifice starea dumneavoastra de sanatate si faptul ca sunteti apti sa practicati astfel de sporturi. Inainte de plecare va trebui sa completati un formular in care veti fi intrebati in legatura cu experienta dumneavoastra in schiatul in afara pistelor amenajate.

DD

Ce trebuie sa luati cu dumneavoastra:

Pe nava va vor fi puse la dispozitie urmatoarele:

 • franghii
 • karabiniere
 • hamuri
 • topoare pentru gheata
 • crampoane
 • papuci de zapada

Ce trebuie sa aduceti de acasa:

 • skiuri si legaturi
 • clapari
 • crampoane conform cu dimensiunile claparilor dumneavoastra
 • bete
 • beep-ere de avalansa
 • lopata
 • sonda (probe)
 • haine adecvate

COD VESTIMENTAR

Luati cu dumneavoastra haine lejere, calduroase  si confortabile. Retineti faptul ca veti petrece mult timp pe punte pentru a admira viata salbatica iar puntea poate fi alunecoasa. Luati cu dumneavoastra cizme sau bocanci care nu aluneca si sunt rezistenti la umezeala.  Luati cu dumneavoastra echipament adecvat unei deplasari la Polul Nord, haine groase, impermeabile si rezistente la vant. Atentie la pantaloni! Deplasarile cu zodiacul pot fi foarte umede, luati cu dumneavoastra pantaloni grosi si impermeabili.

MONEDA

Bauturile de la bar si suvenirurile vor fi platite suplimentar, ele vor fi trecute pe factura corespunzatoare cabinei dumneavoastra. In ultima zi veti plati factura aferenta. Se poate plati cu credit card (Visa sau MasterCard) sau cash (Euro sau Dolar). Nu se accepta cecurile. Moneda standard la bordul navei este EURO. Alte monede pot fi acceptate conform ratei de schimb valutar agereate de nava.

ELECTRICITATE

La bordul navei veti gasi 220v, 60Hz cu dispozitive dupa standardul European cu prize rotunde normale. Este posibil sa aveti nevoie de convertor 220v/110v.

BACSISUL

Este normal ca la sfarsitul unei astfel de calatorii sa se ofere un bacsis personalului care a avut grija de dumneavoastra. Se recomanda 8 – 10 euro pe zi preferabil cash. Bacsisul se ofera ca suma totala in ultima zi de excursie.

FUMATUL

La bordul navei fumatul este interzis. Exista un loc special amenajat, contactati personalul pentru detalii.

CONDITIA FIZICA

Inainte de a va aventura intr-o astfel de expeditie trebuie sa fiti siguri ca starea dumneavoastra de sanatate este buna si ca puteti parcurge pe jos mai multi kilometri in fiecare zi. Daca credeti ca activitatile sunt prea solicitante pentru dumneavoastra, puteti ramane pe nava.  Terenul pe care ne deplasam poate fi alunecos si dificil. Veti calatori intr-o zona indepartata si pustie unde nu se pot gasi cu usurinta medicamente si tratament de specialitate. Luati cu dumneavoastra toate medicamentele de care aveti nevoie.

CONDITII DE ANULARE

 1. a) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 2. b) 70% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 60-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
 3. c) 100% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 30-0 zile înainte de data plecării.

REGULI PRIVIND TRASEUL

Intentionam sa respectam itinerariul zilnic. In cazul in care se va ivi o situatie neprevazuta, este posibil sa facem mici schimbari. Datorita regiunilor vizitate si al vremii, calatoria poate sa fie imprevizibila uneori. Orice interval orar mentionat este aproximativ si poate varia in functie de circumstantele locale.

TRANSPORT

La fata locului ne vom deplasa cu nava, zodiac, cu schiurile sau vom merge pe jos pe teren accidentat.

ALTE OBSERVATII:

 • Insotitorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Agentia nu este responsabila  pentru eventualele modificari ale taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de terti ( companie de aviatie, respectiv autoritatile locale). Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene care opereaza zborul. Daca atunci cand ajungeti la destinatie, dupa ce ati trecut mai intai pe la ghiseul „Control pasapoarte”, ati remarcat faptul ca bagajul care trebuie recuperat din locul special amenajat lipseste, va rugam sa nu parasiti aeroportul, ci sa depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 • Cazarile se fac in camere de tipul celor mentionate in program
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru conditiile oferite de nava. Distributia camerelor se face de catre receptia navei iar eventualele problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de turist direct la receptie.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

butonxx

xxx

Despre nava

Nava masoara 56 metri lungime, 7 meters latime si atinge viteza maxima de 9 noduri. Echipajul este format din 12 membri si 2 ghizi. pe nava pot fi gazduiti 33 pasageri in 16 cabine. 1 Triple Private cabin (dus si toaleta), 6 Twin Private Inside cabin (cu dus si toaleta), 9 Twin Private cabin (cu dus si toaleta).

CONTACT DE URGENTA

Ambasada Romaniei in Norvegia

Adresa: Oscars gate 510244 Oslo, Norway

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): + 47 22 561237;  + 47 22 446951; + 47 22 556832; + 47 22 558227

Telefon de urgență: + 47 99 153137

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

RVR20-20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.