GROENLANDA- scufundari arctice si goana dupa aurora boreala, 8 zile, de la 3450 euro

GROENLANDA- scufundari arctice si goana dupa aurora boreala, 8 zile, de la 3450 euro

(pat in camera cu 4 locuri. Pentru alt tip de cabina solicitati oferta)

PERIOADA: 18-25 septembrie 2020

Acest program poate fi prelungit cu un itinerariu in Islanda. Cere oferta

NOU! ITI OFERIM O REDUCERE DE 100 EURO PENTRU FIECARE PERSOANA ADUSA IN GRUP !

Croaziera catre Scoresby Sund si scufundari arctice

Voyajul nostru merge catre estul Groenlandei la Scoresby Sund, pentru a observa aurora boreala. Traversam Cercul Polar de Nord si urmarim turmele de balene. Cu siguranta vom intalni iceberguri pe masura ce ne apropiem de coastele Groenlandei langa Kap Brewster.

PRETURI:

 • Quadruple Porthole €3450 (cabina cu 4 paturi suprapuse)
 • Twin Porthole €4800
 • Twin Window €5200
 • Twin Deluxe €6500
 • Superior €12500 (2 persoane)

Pentru achizitionarea de cabine complete se ofera reduceri

Port de imbarcare/debarcare Akureyri (Islanda)

butonxx

NOTA

Un itinerariu tipic pentru zona East Greenland, Scoresby Sund este ilustrat mai jos. Acest itinerariu este cu titlu informativ, programul variind in functie de conditiile meteo. Itinerariul final va fi decis de Expedition Leader la bord. In continuarea vacantei tale, dupa debarcarea de pe nava care te-a purtat in aventura prin Groenlanda, ne poti solicita prelungirea vacantei cu un circuit prin Islanda. Avem experienta de 3 ani in organizarea acestor circuite si te putem indruma cel mai bine. Solicita ajutorul unui specialist in Islanda lasand un mesaj la finalul acestui articol sau pe email.

Cruise route

PROGRAM:

ZIUA 1

Transfer de la Reykjavik la Akureyri (se plateste separat solicitati oferta)

Imbarcare pe nava. Incepe cea mai aventuroasa croaziera din viata ta! Navigam spre Groenlanda

Cazare pe nava

ZIUA 2

Navigatie. Urmarim de pe punte diferite specii de pasari in timp ce traversam Stramtoarea Danemarcei. Traversam Cercul Arctic si ne indreptam spre nord in cautarea majestuoaselor balene. Spre seara vom intalni primele iceberguri in apropiere de coasta de est a Groenlandei, langa Kap Brewster.

ZIUA 3

Navigatie pe langa coasta inghetata Volquart Boons. Aici se va organiza o plimbare cu zodiacul pe langa ghetarul Måne Glacier sau Vikingebugt. Spre pranz ajungem la Danmark Ø unde vom explora ramasitele unei asezari innuite abandonate acum 200 de ani. Cercurile unde acestia isi faceau corturile indica asezarea de vara in timp ce asezarea de iarna poate fi descoperita in apropierea unui promontoriu.Exista si un cimitir innuit antic. Tot aici se va organiza si sesiunea de scufundari arctice pentru doritori. Seara ne strangem pe nava si continuam navigatia printre minunatele fiorduri pline de iceberguri.

thumb_13469_default_1600

ZIUA 4

Debarcam la capul Hofman Halvø, cel mai bun loc pentru observarea boilor moscati. Navigatie cu zodiacul pe langa Røde Ø. Tot aici se pot observa numeroase specii de pasari. Peisajul in aceasta zona este cu adevarat spectaculos mai ales toamna cand anumite specii de pasari isi schimba culoarea. Vom avea placerea sa descoperim si fructe salbatice arctice, deosebit de gustoase (Arctic Blueberry si Crowberry). Seara navigam printre fiorduri spre spre Scoresby Land si ne desfatam cu peisajele in care contrasteaza culorile toamnei, maretia muntilor si albastrul gheturilor

ZIUA 5

Dimineata, in drumul nostru catre Sydkap si Scoresby Land vom intalni iceberguri uriase, peste 100 m inaltime si 1 km in lungime.  Coboram la tarm langa Sydkap pentru a vizita ramasitele caselor de iarna ale populatiei Thule. Candva in aceste casute minuscule au trait 20 de persoane care se indeletniceau cu vanatoarea de balene ale caror vertebre le foloseau pentru constructia acestor case. Poate vedem iepuri polari.

ZIUA 6

Dimineata debarcam in laguna de pe coasta de sud-est a Jameson Land, zona unde se aduna stoluri mari de gaste si se pregatesc de migratia de toamna.Vom intalni si Boul Moscat si Lemmingi cu guler. Dupamasa vizitam Ittoqqortoormiit,  cea mai mare asezare de langa Scoresbysund, cu aproape 400 locuitori. La oficiul postal puteti cumpara timbre si vederi sau va puteti plimba prin asezare si urmari saniile trase de caini si pieile de foca si urs polar puse la uscat.

ZIUA 7

Petrecem toata ziua pe mare in cautarea balenelor si narvalilor, urmarim migratia pasarilor iar seara exista mari sanse sa ne intalnim cu splendida aurora boreala pe langa Turner Sound si Rømer Fjord .

 

ZIUA 8

Debarcare la Akureyri si transfer cu autobuzul spre Hotel Reykjavik Centrum (6 ore)

butonxx

thumb_9234_default_1600

PRETUL INCLUDE:

 • Navigatie si cazare a bordul navei indicate
 • Toate mesele pe nava pe parcursul excursiei, cafea si ceai
 • Toate excursiile descrise mai sus
 • Program de prezentare a vietii marine sustinut de naturalisti si leaderi de expeditie cu experienta
 • Dreptul de a folosi gratuit cizme de cauciuc si papuci de zapada
 • Toate taxele portuare
 • Taxele AECO si cele guvernamentale
 • Materiale tiparite inainte de plecare
 • foto workshop gratuit !

PRETUL NU INCLUDE

 • Biletele de avion spre Islanda (Reykjavik si transferul catre Akureyri si de la Akureyri inapoi)
 • activitate optionala Kayaking 330 euro
 • activitate optionala scufundari sub calota polara 450 euro (numai pentru scufundatori atestati si cu experienta citeste mai jos cateva lucruri despre acest tip de scufundari si cum se desfasoara programul turistic pentru doritori))
 • Cazarea inainte de imbarcare si dupa debarcare. Ne puteti solicita cu incredere oferte de cazare si oferte de prelungire a vacantei cu un circuit in Islanda. Avem experienta si organizam astfel de trasee de 3 ani.
 • Viza
 • Taxe guvernamentale altele in afara de cele de pe nava
 • Mesele pe tarm
 • Asigurarea de sanatate, de viata si de bagaje (acestea sunt obligatorii)
 • Taxe pentru exces de bagaje, spalatorie, bauturi de la bar, telecomunicatii
 • Bacsisul pentru personalul de la bord (veti fi instruiti la bord in legatura cu acest aspect)

SCUFUNDARILE ARCTICE SUNT ACTIVITATI OPTIONALE DESTINATE SCUFUNDATORILOR CU BREVET SI CU EXPERIENTA. PRET APROXIMATIV 450 EURO

thumb_9241_default_1600

 

COD VESTIMENTAR

Luati cu dumneavoastra haine lejere, calduroase  si confortabile. Retineti faptul ca veti petrece mult timp pe punte pentru a admira viata salbatica iar puntea poate fi alunecoasa. Luati cu dumneavoastra cizme sau bocanci care nu aluneca si sunt rezistenti la umezeala.  Luati cu dumneavoastra echipament adecvat unei deplasari la Polul Nord, haine groase, impermeabile si rezistente la vant. Atentie la pantaloni! Deplasarile cu zodiacul pot fi foarte umede, luati cu dumneavoastra pantaloni grosi si impermeabili.

MONEDA

Bauturile de la bar si suvenirurile vor fi platite suplimentar, ele vor fi trecute pe factura corespunzatoare cabinei dumneavoastra. In ultima zi veti plati factura aferenta. Se poate plati cu credit card (Visa sau MasterCard) sau cash (Euro sau Dolar). Nu se accepta cecurile. Moneda standard la bordul navei este EURO. Alte monede pot fi acceptate conform ratei de schimb valutar agereate de nava.

ELECTRICITATE

La bordul navei veti gasi 220v, 60Hz cu dispozitive dupa standardul European cu prize rotunde normale. este posibil sa aveti nevoie de convertor 220v/110v.

BACSISUL

Este normal ca la sfarsitul unei astfel de calatorii sa se ofere un bacsis personalului care a avut grija de dumneavoastra. Se recomanda 8 – 10 euro pe zi preferabil cash. Bacsisul se ofera ca suma totala in ultima zi de excursie.

FUMATUL

La bordul navei fumatul este interzis. Exista un loc special amenajat, contactati personalul pentru detalii.

CONDITIA FIZICA

Inainte de a va aventura intr-o astfel de expeditie trebuie sa fiti siguri ca starea dumneavoastra de sanatate este buna si ca puteti parcurge pe jos mai multi kilometri in fiecare zi. Daca credeti ca activitatile sunt prea solicitante pentru dumneavoastra, puteti ramane pe nava.  Terenul pe care ne deplasam poate fi alunecos si dificil. Veti calatori intr-o zona indepartata si pustie unde nu se pot gasi cu usurinta medicamente si tratament de specialitate. Luati cu dumneavoastra toate medicamentele de care aveti nevoie.

CONDITII DE ANULARE

 1. a) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 2. b) 70% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 60-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
 3. c) 100% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 30-0 zile înainte de data plecării.

REGULI PRIVIND TRASEUL

Intentionam sa respectam itinerariul zilnic. In cazul in care se va ivi o situatie neprevazuta, este posibil sa facem mici schimbari. Datorita regiunilor vizitate si al vremii, calatoria poate sa fie imprevizibila uneori. Orice interval orar mentionat este aproximativ si poate varia in functie de circumstantele locale.

TRANSPORT

La fata locului ne vom deplasa cu nava, zodiac, sau vom merge pe jos pe teren accidentat.

ALTE OBSERVATII:

 • Insotitorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Agentia nu este responsabila  pentru eventualele modificari ale taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de terti ( companie de aviatie, respectiv autoritatile locale). Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene care opereaza zborul. Daca atunci cand ajungeti la destinatie, dupa ce ati trecut mai intai pe la ghiseul „Control pasapoarte”, ati remarcat faptul ca bagajul care trebuie recuperat din locul special amenajat lipseste, va rugam sa nu parasiti aeroportul, ci sa depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 • Cazarile se fac in camere de tipul celor mentionate in program
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru conditiile oferite denava. Distributia camerelor se face de catre receptia navei iar eventualele problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de turist direct la receptie.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

butonxx

thumb_9072_default_1600

CATE CEVA DESPRE SCUFUNDARILE ARCTICE

Ce se poate vedea in timpul unei scufundari arctice?

Se pot realiza 1-2 scufundari pe zi in functie de conditiile meteo. Va veti scufunda sub gheata pe langa ziduri inghetate, cu intrare de pe plaja sau din zodiac. Adancimea maxima de scufundare este 20 m. Scufundarea sub calota de gheata olara nu se compara cu nici un alt soi de scufundare. Combinatia de apa, lumina solara si gheata formeaza un specatcol inedit de culori.  Scufundatorii sunt mereu surprinsi de diversitatea vietii marine din oceanul inghetat:

  • O multime de specii de stele de mare
  • caracatite
  • crabi
  • languste
  • corali moi
  • anemone
  • viermi papagali
  • pesti
  • ziduri de alge
  • melci
  • fluturi de mare
  • shrubby horse-tails
  • meduze
  • arici de mare

Puteti avea sansa de a intalni si foci de diferite feluri care de obicei sunt foarte jucause si curioase.

AM NEVOIE DE EXPERIENTA IN SCUFUNDARI?

DA! ACESTE SCUFUNDARI NU SUNT DESTINATE INCEPATORILOR. Vi se va solicita certificatul international de scufundator, carnetul de scufundari (vi se vor solicita copii in momentul in care veti completa cererea pentru scufundare). Veti avea nevoie si de un certificat medical care sa ateste ca aveti conditia fizica necesara scufundarilor. Vi se va solicita si experienta in scufundari in ape reci si scufundari cu costum special (minim 30 scufundari).

Cat de periculoase sunt scufundarile arctice?

Scufundatorii cu experienta cunosc deja riscurile unei astfel de intreprinderi (posibilitatea ca echipamentul sa se strice). Scufundarile arctice au nevoie de mai multe precautii. In primul rand trebuie sa stiti ca la bordul navei nu exista camera de decompresie. Exista un medic la bord dar acesta poate sa va ofere numai masuri minime de prim ajutor. Un spital dotat cu camera de decompresie poate fi la ore sau zile distanta. De aceea va solicitam sa nu va scufundati foarte adanc. Dive team leaders vor decide excluderea de la scufundari a oricarui participant daca vor considera ca nu este suficient de pregatit sau este indisciplinat. Gheata este in permanenta miscare si poate sa inchida in orice moment gaura de iesire la suprafata. Animalele marine sunt in permanenta miscare in cautarea mancarii prin urmare nu va putem garanta ca veti vedea 100% o anumita specie in timpul scufundarii. Nu exista rambursari ale cheltuielilor cu aceste activitati. Dive team leaders au o vasta experienta in scufundari arctice si sunt asistati de 1 sau 2 ghizi. Limba de comunicare este engleza.  Vor fi admisi maximum 24 de scufundatori pe expeditie. Echipa de la suprafata va va monitoriza in permanenta.

ECHIPAMENT NECESAR

Echipamentul pe care il aduceti cu dumneavoastra nu trebuie depozitat in cabina. Exista locuri special amenajate pentre el iar echipajul va va indruma catre aceste locuri.

PE NAVA VI SE OFERA

  • Compresoare – pe nava exista 1 compresor  Bauer (200 litri), 35 butelii de otel de 12 litri, 200 bar, cu conexiuni DIN si Yoke si 2 iesiri. Acestea permit atasarea a 2 regulatoare (primar si de rezerva in caz de avarie)
  • Greutati – veti primi greutati din plumb. Nu exista greutati de glezne. Centurile pentru greutati trebuie sa la aduceti cu dumneavoastra de acasa

CE TREBUIE SA LUATI CU DUMNEAVOASTRA

  • Costum de scufundare cu gluga
  • 2 seturi de haine calduroase speciale pentru scufundare, haine care se pun pe sub costumul special pentru a tine cald
  •  manusi de scufundare adecvate pentru temperaturi sub zero grade
  • 2 regulatoare anti-inghet deoarece se efectueaza scufundari cu butelii speciale care au 2 iesiri. Se folosesc butelii din otel de 12L. Ele au valve in forma de “Y” sau “H” cu conexiuni DIN sau Yoke (INT)
  • Pressure gauge
  • Jacheta de stabilizare (Stabilizing jacket or some kind of BC with quick release – divers without BCD trusting only their dry suit for buoyancy control will not be allowed to dive)
  • Ceas sau computer care anunta adancimea de scufundare (Depth gauge, watch or computer)
  • Busola
  • Cutit
  • Lanterna speciala
  • Masca, labe si snorkel
  • Centura pentru greutati (greutatile sunt disponibile la bord)

Veti fi solicitati sa va pregatiti echipamentul cu mult timp inainte de scufundare. Trebuie sa va transportati propriul echipament pana la zodiac si inapoi la locul de depozitare de pe nava.

NOTE IMPORTANTE

  • Scufundarile sunt activitati intense si obositoare. Scufundatorii in ape reci consuma foarte multa energie si sunt mai obositi. De asemenea scade dexteritatea sub apa.
  • Scufundatorii arctici au nevoie de echipament special datorita frigului si a apei reci.
  • Snorkelul este foarte important pentru activitatile de joaca cu focile.
  • Va rugam nu luati cu dumneavoastra echipament nou si netestat. Regiunile polare nu sunt locul ideal pentru a testa echipament nou.
  • Contactati linia de aviatie pe care o folositi in legatura cu restrictiile de bagaje.
  • Incheiati asigurari de viata si de calatorie. Participarea la astfel de expeditii este pe riscul dumneavoastra.

Plancius: o nava confortabila si solida

Nava Plancius ofera un restaurant/sala de conferinte si o spatioasa punte de observatie cu bar. Nava este echipata cu 10 zodiacuri. Ea este frumos decorata si confortabila, dar nu este o nava de lux.Nava este special echipata pentru navigatia in ape inghetate. Personalul de la bord este format din 37 persoane foarte bine pregatite, 8  expedition staff (1 expedition leader, 1 assistant expedition leader si 6 ghizi/lecturers) si 1 doctor.

CONDITII DE CALATORIE IN GROENLANDA

Groenlanda şi Insulele Feroe: Cetăţenii români care doresc sa călătorească în Groenlanda sau în Insulele Feroe în scop turistic, pentru o perioadă maximă de 90 de zile în decurs de 6 luni, trebuie să prezinte exclusiv paşaportul românesc valabil (intrarea nu se permite pe baza cărţii de identitate româneşti).

Pentru urgente contactati Ambasada Romaniei la Copenhaga

Adresa:  Strandagervej 27, 2900 Hellerup, Copenhaga

Telefon: +45 39 40 71 77

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Telefon de urgență:  +45 27 35 55 37 – Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).

E-mail: copenhaga@mae.ro

OTL16-20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.