Termeni și Condiții + Conditii de calatorie pentru minori

OROBOROS
Termeni de utilizare a website-ului www.vikingul-saltaret.com

Site-ul www.vikingul-saltaret.com este proprietatea Agentiei de turism VIKINGUL SALTARET. Pe parcursul acestor termeni si conditii acest Site va fi numit “www.vikingul-saltaret.com”. Accesand si navigand pe acest Site, se considera ca Utilizatorul a citit, inteles si acceptat termenii de utilizare descrisi în continuare. In situatia in care Utilizatorul nu este de acord cu unul sau mai multe din punctele prezentate mai jos, nu poate utiliza in niciun fel www.vikingul-saltaret.com. Navigarea pe Site, logarea, utilizarea serviciilor oferite de site presupune ca Utilizatorul a acceptat termenii si conditiile.

1. Acces
Acest Site va fi utilizat numai in scopul obtinerii de informatii privind ofertele turistice ale VIKINGUL SALTARET, descrierea destinatiilor, abonare la newsletter, cereri de rezervari, suport prin chat, etc. Nu este permisa utilizarea in orice alte scopuri decat cele descrise.

2. Informatiile publicate pe Site
www.vikingul-saltaret.com este un site care oferta informatii cu titu general, in scop consultativ. Obiectivul continutului Site-ului este de a transmite informatii actualizate si exacte. Cu toate acestea, www.vikingul-saltaret.com nu poate garanta ca prezentele pagini nu contin erori, dar asigura ca va depune toate diligentele pentru remedierea eventualelor erori, in scopul unei informari corecte.

3. Limitarea raspunderii
Informatiile, aplicatiile, produsele, serviciile continute in acest Site pot include inadvertente sau erori, inclusiv erori de tarife. www.vikingul-saltaret.com nu garanteaza si nu isi asuma nicio responsabilitate in ceea ce priveste corectitudinea, acuratetea, integralitatea, realitatea informatiilor continute in Site si nu poate fi facuta responsabila pentru eventualele erori sau pentru eventualele daune care ar putea rezulta din utilizarea Site-ului. Informatiile continute in Site nu constituie garantii, consultanta, angajament din partea www.vikingul-saltaret.com Informatiile continute in Site pot fi modificate la orice moment fara o notificare prealabila. VIKINGUL SALTARET actioneaza si ca agent pentru terti furnizori ca: hoteluri, companii aeriene, companii de rent-a-car, etc. In desfasurarea serviciilor turistice, VIKINGUL SALTARET nu raspunde pentru niciunul dintre prestatorii de servicii ale caror servicii le rezerva si nu garanteaza in niciun fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site. Este necesar ca Utilizatorul sa verifice cu Furnizorul de Servicii Turistice, ambasada sau biroul de turism de la destinatie, ca informatiile aparute pe Site sunt de actualitate. VIKINGUL SALTARET nu asigura nici o garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare), ca informatia de pe Site este actualizata. Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu masurile aplicabile acestor documente de calatorie. VIKINGUL SALTARET nu poate fi facut responsabil pentru daune directe sau indirecte produse prin Site:
– utilizarea anevoioasa sau intreruperea utilizarii Site-ului
– neafectarea altor sisteme in timpul utilizarii Site-ului
– inexistenta pe Site a virusilor sau alte componente care pot afecta Utilizatorul

4. Drepturile utilizatorului
Utilizatorul www.vikingul-saltaret.com are dreptul sa vizualizeze, sa tipareasca si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, noncomerciale. Dreptul de autor pentru informatiile existente in acest site sunt detinute de VIKINGUL SALTARET. Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul scris al VIKINGUL SALTARET.

5. Obligatiile Utilizatorului
Utilizatorul sitului este de acord sa respecte urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):
– responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele sau
– varsta peste 18 ani si capacitatea legala de initia actiuni juridice
– garantarea veridicitatii datelor furnizate despre el sau membrii familiei sale.
– neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezervari false sau frauduloase.
– interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii
– obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in Site.
Solicitarile privind folosirea continutului vor fi adresate catre VIKINGUL SALTARET la adresa vikingul.saltaret@yahoo.com

6. Conditii de rezervare pe www.vikingul-saltaret.com
Orice rezervare efectuata pe Site sau email va fi considerata drept intentia Utilizatorului de a achizitiona un anumit produs sau serviciu turistic de la Furnizorul de Servicii Turistice. Daca cererea va fi acceptata, Utilizatorul va primi un e-mail de confirmare de la www.vikingul-saltaret.com. Orice actiuni (rezervari pachete turistice, rezervari sau emitere bilete de avion, rezervari hoteliere, emitere vouchere de calatorie) ce necesita interventie umana se va face doar in intervalul 9-18, de Luni pana Vineri, cu exceptia sarbatorilor legale. Toate serviciile turistice depind de disponibilitatea la Furnizor. Termenii si conditiile Furnizorilor se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Site. Termenii Furnizorilor de Servicii Turistice pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii de alta natura. Unele companii aeriene pot impune taxe suplimentare. www.vikingul-saltaret.com nu este responsabil pentru costurile care pot sa apara in momentul transferurilor de la un aeroport / terminal la altul. De asemenea, unele hoteluri pot impune si colecta diferite taxe locale. La momentul navigarii pe Site, Utilizatorul va putea observa referiri la conditiile aplicabile ofertelor speciale. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni, si va rugam sa luati legatura cu www.vikingul-saltaret.com pentru detalii complete.

7. Anulari/Modificari
Anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat se va face in functie de Termenii si Conditiile fiecarui Furnizor si ale fiecarui pachet de servicii. In cazul in care Utilizatorul doreste anularea sau modificarea unui serviciu rezervat sau achizitionat, este responsabilitatea lui de a informa in scris VIKINGUL SALTARET. VIKINGUL SALTARET nu poate anula/modifica niciun serviciu rezervat/platit daca nu primeste in scris cererea ferma a Utilizatorului. In situatia modificarii/anularii rezervarilor, VIKINGUL SALTARET poate percepe anumite taxe care rezulta din aceasta actiune, diferite fata de cele percepute de Furnizor.

8. Plata
Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe Site si nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat. VIKINGUL SALTARET nu isi asuma obligatia de a emite niciun document de calatorie in cazul in care serviciile nu au fost platite integral. In orice situatie, Utilizatorul este responsabil pentru plata sumelor aferente servciilor turistice rezervate. VIKINGUL SALTARET isi rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe sau comisioane care pot sa apara la momentul rezervarilor sau intre momentul rezervarii si momentul emiterii documentelor de calatorie.
1797564-thors_hammer_big

CONDITII DE CALATORIE PENTRU MINORI

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.

Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

  • minorului care este inscris in documentul de calatorie a unui parinte si calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti sau minorului care este titular al unui document de calatorie individual sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia; minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia; fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.
  • Documente doveditoare ale decesului sunt:
    • -Certificat de deces, valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;
    • -Hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces;
    • -Comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul
    • necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

Minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:

– o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,

extrasul de cazier judiciar, documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se pastreaza, in copie, de catre Politia de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care s-a efectuat iesirea din tara.

Insotitorul, care calatoreste in strainatate impreuna cu un minor, are urmatoarele obligatii:

  • -sa acorde ingrijire si supraveghere minorului pe toata durata deplasarii;
  • -sa nu abandoneze minorul;
  • -sa nu incredinteze minorul altei persoane decat parintelui, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei prevazute in declaratie ori, in cazuri deosebite, autoritatilor straine competente in domeniul acordarii de asistenta si protectie pentru minori;
  • -sa respecte scopul, ruta si durata deplasarii mentionate in declaratie, cu exceptia situatiei cand exista acordul ulterior al acestora cu privire la schimbarile intervenite;
  • -in cazul disparitiei minorului pe perioada deplasarii in strainatate, sa anunte de indata autoritatile competente de pe teritoriul statului unde s-a produs evenimentul, precum si cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, solicitand eliberarea unei adeverinte in acest sens;
  • -sa informeze de indata ce este posibil cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in cazul aparitiei unei situatii obiective de natura sa intrerupa calatoria, sa schimbe ruta, sa depaseasca durata calatoriei indicate de parinti sau de reprezentantul legal;
  • -in cazul in care nu este posibila incredintarea minorului persoanei prevazute in declaratie, sa anunte imediat cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in vederea reunificarii familiale a minorului sau, dupa caz, sa se reintoarca in Romania cu acesta.

Minorul care calatoreste in strainatate insotit de cel putin unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal nu poate fi incredintat de catre acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci cand fata de minor s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale.

Politistii de frontiera vor intrerupe calatoria minorului, chiar daca sunt indeplinite conditiile mentionate anterior, in urmatoarele situatii:

  1. Insotitorul este cetatean strain si nu face dovada faptului ca are dreptul sa se reintoarca in Romania, desi in declaratia parintilor sau, dupa caz, a reprezentantului legal se mentioneaza ca minorul se va reintoarce impreuna cu acelasi insotitor;
  2. Insotitorul a savarsit anterior una dintre infractiunile urmatoare, cu exceptia cazului in care a fost reabilitat pentru aceasta infractiune:
    1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
    2. infractiuni privitoare la viata sexuala;
    3. cersetorie;
    4. lipsire de libertate in mod ilegal;
    5. sclavie;
    6. prostitutie;
    7. proxenetism;
    8. infractiuni privind traficul de droguri sau precursori;
    9. infractiuni privind traficul de persoane si infractiuni in legatura cu traficul de persoane;
    10. trafic de migranti;
    11. trafic de tesuturi sau organe umane;
    12. infractiuni de terorism;
  3. insotitorul este cetatean strain si paraseste teritoriul Romaniei ca urmare a unei decizii de indepartare de pe teritoriul Romaniei, dispusa in conditiile legii, cu exceptia cazului in care este parinte al minorului si exista acordul celuilalt parinte;
  4. insotitorului sau minorului i-a fost limitat, in conditiile prezentei legi, exercitiul dreptului la libera circulatie in strainatate pentru statul de destinatie ori pentru un stat care urmeaza sa fie tranzitat, in perioada in care urmeaza sa calatoreasca impreuna;
  5. insotitorul nu este persoana careia i-a fost incredintata de catre instanta supravegherea minorului, atunci cand fata de acesta s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale;
  6. minorul refuza sa iasa din tara, daca a implinit varsta de 14 ani.

Politia de Frontiera Romana permite iesirea din Romania a minorilor, fara prezentarea declaratiei, in urmatoarele situatii:

  1. in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;
  2. in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, precum si avizul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, emis in conditiile prevazute in normele metodologice, chiar daca nu exista acordul celuilalt parinte.

In situatia in care politistii de frontiera constata ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 248/2005 pentru ca minorul sa iasa din Romania, vor intrerupe calatoria acestuia.

Daca minorul nu este insotit de cel putin unul dintre parinti, se vor informa acestia, punandu-le in vedere sa il preia de indata ce este posibil.

In cazul in care nu este posibila informarea parintilor, politistii de frontiera vor anunta Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, care va initia procedura aplicabila minorilor neinsotiti, potrivit legii.

Leave a Reply